14 Ekim 2011 Cuma

Mandalina Reçeli


Mandalina Reçeli denememiş olanlar için farklı bir lezzet sunmakla birlikte bana göre reçeller arasında en lezzetlisidir.Zor tarafı bu reçelin yapımı
daha doğrusu kıvamını tutturmak zor , mevsimsel bir meyve olmasından ötürüde her zaman yapılması pek mumkun olmamasıdır.Bu nedenle en doğru olanı Mandalina Reçelinin hazır alınmasıdır.

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır

Malzemeler

1 kg bodrum mandalinası

1 kg golden elma

700 gr toz şeker

2 su bardağı su

1 adet limonun suyu ( veya 3 adet limon tuzu)

Mandalina Reçeli Hazırlanışı

Mandalinaların suyunu sıkıp tencereye koyun ( Yaklaşık 2 su bardağı mandalina suyu olmalı). Üzerine 2 bardak suyu ve tozşekeri ilave edin. Tencereyi ocağa alın ve altını çok kısık ateşe ayarlayın. Suyunu sıkmış olduğunuz mandalinaların yarısının kabuğunun içini çıkarıp ince ince doğradıktan sonra tencereye koyun. Elmaların kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra tencereye ilave edin. Elmaları ilave ettikten sonra ocağın ayarını orta ateşe ayarlayın ve yaklaşık 40–45 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatmadan 15 dakika kadar önce limon suyunu ilave edin.
mandalina reçeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder