14 Ekim 2011 Cuma

Mandalina Reçeli Yemek Tarifi


Mandalina Reçeli Yemek Tarifi son yıllarda bu reçelin yöresel bir tat olmaktan çıkıp herkes tarafından beğenilen bir lezzete dönüşmesi ile özellikle bayanlar
arasında çok arana bir tarif olmuştur.Aşağıda size en iyi mandalina reçelini yapabilmeniz için gerekli tarifi vereceğiz

Mandalina Reçeli Yemek Tarifi ve İpuçları

Reçel İçin Gerekli malzemeler

1 kilogram mandalina
Bir buçuk kilogram toz şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
3 su bardağı su


Mandalina Reçeli Hazırlama

Mandalinaların kabuklarını tıraşlayın
Büyük bir tencerenin içine mandalinaları koyun ve bolca su döküp 2 gün boyunca mandalinaları bekletin
3.gün mandalinaların suyunu dökün ve yeni su ekleyip ocağa koyun
Mandalinalar haşlanıp suyunu çektiğinde kaynar su ekleyin ve haşlamaya devam edin
Suyu azalınca mandalinaların üzerine çıkacak kadar soğuk su döküp ocaktan alın ve 6 saat bekletin
6 saatin sonunda mandalinaları ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın
Tencereye 3 su bardağı su koyun ve toz şekeri de ilave edip ocağa alın
Karıştırarak şurup haline gelene kadar kaynatın
Bu şurubun içine mandalinaları atın ve kaynatmaya devam edin
Kaynayıp kıvamını alınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın
Soğumasını bekledikten sonra cam kavanoza boşaltın ve serin, kuru bir yere kaldırın
mandalina reçeli yemek tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder