14 Ekim 2011 Cuma

Mandalina Reçeli Tarifi


Mandalina Reçeli yaparken hangi tarifi kullanacağınız oldukça önemlidir nedeni kıvamının tuturulması konusunda zorlanılan reçeller arasında olmasıdır. Size aşağıda en iyi mandalina reçeli yapmanız için gerekli tarifi sunuyoruz


Reçel Tarifi

Mandalinaları hiç soymadan ve dilimlemeden kabukları ile birlikte bir tencereye koyun, üzerini 2 parmak kapatacak kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynama noktasına gelen mandalinaların suyunu dökün. Ve mandalinaları tekrar tencereye alarak aynı işlemi bir kez daha tekrar edin. Mandalinaları suda iki kez kaynatmamızın sebebi kabuklarındaki acımtırak tadın kaybolması içindir.

Mandalinaları soğuk sudan geçirerek bir kesme tahtasının üzerinde yine kabuklarıyla birlikte istediğiniz boyutlarda enlemesine dilimleyin, çekirdekleri varsa temizleyin ve mandalinaları daha sonra kullanılmak üzere bir yere ayırın.

Bir tencereye 1,5 kg toz şeker ve 750 ml su koyarak orta derecedeki ateşte karıştırın ve şekerin su içinde erimesini sağlayın. Ve 10 dakika kadar kaynatarak koyu bir şurup kıvamına getirin.
Koyu bir kıvama gelen şuruba dilimlediğiniz mandalinaları ekleyin. Mandalinalar da kendi sularını bırkacaklarından şurup önce sulanıp daha sonra kıvama gelecektir. Bunun için belli aralıklarla kontrol etmek şartıyla kendi halinde kaynamaya bırakın. (Mutfak saati hatırlatıcınız olabilir)
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için: Koyulaşmaya başlamış olan reçelden bir kaşık ucu ile alarak bir tabağa sıra ile birkaç damla damlattığınızda son damla su gibi akmadan toplu bir halde duruyorsa reçel kıvamındadır.
Kıvama gelen reçelin içine 2 çokba kaşığı limon suyunu da ekleyerek reçeli bir kez daha kaynatın ve ateşten alın.
Üzerindeki köpükleri bir kepçe yardımıyla temizledikten sonra soğumaya bırakın.
Soğuyan reçeli cam kavanozlara koyarak oda sıcaklığında saklayın. Reçel biraz kıvamlı olduğundan buzdolabında çok katılaşabiliyor.


Mandalina Reçeli Yapmında Kullanılacak Malzemeler


1 kg mandalina
1,5 kg toz şeker
750 ml / 3 cup su
30 ml /2 tablespoon limon suyu
mandalina reçel tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder