14 Ekim 2011 Cuma

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır


Mandalina Reçeli Yapımı diğer reçellere nazaran daha zordur bunun nedeni hem kısa süreli meyve olmasında hemde reçelin kıvamı tutturmanız zorluğundandır.
Bildiğiniz gibi doğru kıvamda olmayan reçelden alına tat iyi olmuyor.

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır

5 adet büyük mandalina,
1 kg şeker,
500-750 gr su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu hesap edilir


Mandalina Reçelin Yapılışı

Mandalinalar önce yıkanır, kabukları soyulur, dilimlere ayrılır Dilimlerin şekli bozulmadan çekirdekleri çıkarılır Çekirdeksiz mandalinalar daha elverişlidir Dilimler üzerinde kalan beyaz lifler iyice temizlenir Ayrı bir yerde mandalina kabukları, az bir su içinde 5-10 dakika kaynatılarak haşlanır Sonra kabukları ezilerek kevgirden geçirilir veya varsa et makinasında kıyılır Bir kg şeker 500-750 gram su içinde kaynatılarak şurup hazırlanır Şurubun köpükleri alınır, sonra mandalina dilimleri, kıyılmış kabuklar şurup içine atılarak hep birlikte istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan indirilir ve sıcak sıcak temiz kaplara doldurulur
mandalina reçeli yapımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder